Expert Infrastructura Middleware
BRD
BUCURESTI - Romania
9 zile în urmă

Environment

Instaleaza, monitorizeaza, administreaza si exploateaza sistemele middleware.

Raspunde de definirea, dezvoltarea si realizarea proceselor de monitorizare si automatizare a sistemelor de middleware.

Aceste activitati se desfasoara avand ca obiectiv asigurarea nivelului de calitate, disponibilitate si securitate stipulate in conventiile de exploatare (OLA) sau in conventiile de serviciu (SLA).

Mission

Responsabilitati principale

 • Monitorizeaza in regim proactiv si permanentizat indicatorii de performanta si stabilitate a sistemelor din perimetrul de activitate (middleware) si asigura publicarea cu regularitatea stabilita a acestora sub forma de rapoarte sau tablouri de bord.
 • Are un rol esential in proiecte prin asigurarea expertizei tehnice de infrastructura IT la nivel DSI / GIP.
 • Asigura alinierea indicatorilor de performanta sisteme middleware si a pragurilor de alerta pentru acestia in corelare cu necesitatile curente atat din punct de vedere infrastructura, cat si a sistemelor aplicative gazduite pe astfel de platforme.
 • Defineste si inregistreaza incidentele de productie, participa la investigare si coordoneaza aplicarea si documentarea actiunilor de rezolvare pentru minimizarea impactului la nivel Business.
 • Intervine cu corectii imediate (solutii temporare tip workaround sau finale) in situatiile de incident sau de destabilizare a indicatorilor de monitorizare in vederea asigurarii nivelului de calitate si disponibilitate a serviciilor bazate pe infrastructurile de care raspunde.
 • Califica si inregistreaza incidentele de productie, determina cauza principala si coordoneaza aplicarea si documentarea actiunilor de rezolvare pentru minimizarea impactului la nivel business.

 • Defineste exigentele de exploatabilitate si asigura perenitatea acestora in productie.
 • Asigura instalarea in productie / punerea in functiune a noilor platforme sau a schimbarilor corective / evolutive aferente sistemelor middleware cu respectarea proceselor ITIL aferente gestiunii schimbarilor si a normelor tehnice standard in ceea ce priveste normele de exploatabilitate si securitate informatica.
 • Valideaza planning-ul de punere in productie si livrabilele si informeaza seful de proiect asupra neconcordantelor si omisiunilor din documentatia de instalare pentru instalari noi sau schimbari de middleware.

 • Actualizeaza DEX (document de exploatare), DINST (document de instalare) si solicita modificare DAT (document de arhitectura) si DS (document de securitate) pentru sistemele in exploatare.
 • Valideaza instalarea si integrarea noilor compozanti in mediul de productie.
 • Gestioneaza drepturile de acces si privilegiile de acces la sisteme, servere si alte componente tehnice. Participa la actiuni de mentenanta corectiva, asigurandu-se de calitatea lor .
 • Propunere revizuiri de arhitectura sisteme middleware in vederea asigurarii nivelului de calitate, disponibilitate, securitate si exploatabilitate.
 • Asigura activitatile administrative aferente sistemelor middleware ca de exemplu dar fara a se limita la : gestiunea utilizatorilor si credentialelor conform politicilor si normelor de securitate informatica, aplicarea cu regularitate si in mod controlat a patch-urilor sistem middleware.
 • Elaboreaza planul de detaliu si executa operatiunile pentru testele de basculare / revenire activitate Productie DRC (disaster recovery) pentru sistemele middleware.
 • Asigura consilierea celorlalte directii din DSI / GIP in ceea ce priveste utilizarea curenta a platformelor middleware, incidentele si upgrade-
 • urile in scopul optimizarii solutiilor adoptate in exploatarea acestora.

 • Aplica / implementeaza recomandarile de audit pentru asigurarea securitatii si integritatii sistemelor middleware.
 • Elaboreaza proceduri de monitorizare, operare si suport nivel 1 pentru personalul de supraveghere fluxuri IT (SRU / PAM) si asigura instruirea acestora.
 • Colaboreaza cu furnizorii sau alte directii din DSI pentru rezolvarea problemelor tehnice escaladate din domeniul de competenta sisteme middleware.
 • Cunostinte

  Cunostinte avansate de instalare, configurare platforma WAS, MQ si Weblogic.

  Cunostinte de arhitecturi software si elemente de infrastructura sisteme de operare AIX si Linux.

  Cunostinte avansate sau specifice in domeniul solutiilor de monitorizare sisteme WAS, MQ si Weblogic.

  Cunostinte de arhitecturi software si elemente de middleware.

  Cunostinte generale sau specifice de programare shell script.

  Cunostinte metodologie ITIL.

  Studii :

  Superioare de profil tehnic (automatica, inginerie electrica, matematica, cibernetica si informatica)

  Experienta :

  Experienta de lucru in mediul informatic de minimum 3 ani, din care minimum 2 ani in administrarea sistemelor middleware.

  Aplică
  Adaugați la favorite
  Eliminați de la favorite
  Aplică
  Email-ul meu
  Făcând clic pe "Continuați", sunteți de acord că nevoo colectează și procesează datele personale pe care le-ați furnizat în acest formular pentru a crea un cont nevoo și pentru a vă abona la alertele noastre prin e-mail, în conformitate cu Politica de confidențialitate . Puteți să vă retrageți consimțământul în orice moment, urmând și pașii .
  Continuă
  Formular