Manager Risc Senior
Centrala_DMSR_Departamentul Managementul Riscului de Piata si Lichiditate
București, RO
5 zile în urmă
source : jobs4it

BucureștiLocaţie Bucuresti Nume organizaţie Centrala DMSR Departamentul Managementul Riscului de Piata si Lichiditate Descriere departamentBanca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

BCR este cel mai valoros grup financiar din Romania dupa numarul de clienti si increderea pe care acestia ne-o acorda. Varietatea produselor si a serviciilor oferite de catre BCR clientilor sai, se reflecta in diversitatea si complexitatea oportunitatilor de cariera pe care le poti regasi aici.

In industria financiara din Romania, BCR creeaza si promoveaza standarde in ariile de expertiza bancara si, in acelasi timp, este o scoala de banking pentru tinere talente.

Banca Comerciala Romana (BCR), member of Erste Group, is the largest financial group in Romania. It covers universal bank operations (retail, corporate & investment banking, treasury and capital markets), as well as leasing companies, private pension plans, savings and home-

financing institutions. Judging by the number of clients and by the trust bestowed by customers, BCR is the most valuable financial group in Romania.

The variety of products and services offered to clients is represented by the diversity and complexity of career opportunities that can be found within the company.

For the Romanian financial industry, BCR is a pillar, for it establishes and promotes the standards of the banking and finance areas of expertise.

Moreover, BCR is a school of banking for young talents.Descriere scurtăObiectivul postuluiCoordoneaza si realizeaza actiunile specifice managementului riscurilor de piata si lichiditate.

Descriere detaliatăResponsabilitati specificeAnalizeaza si monitorizeaza zilnic intocmirea si transmiterea raportarilor referitoare la limitele de expunere la riscul de piata si limitele pentru indicatorii de lichiditate imediata monitorizati (interni si unul raportat catre BNR).

Participa la Intocmirea lunara a situatiei Analiza perioadei de supravietuirei (SPA) care este prezentata managementului bancii in sedintele ALCO si este raportata EBG.

Participa la intocmirea saptamanala a raportului privind lichiditatea care se transmite EBG (parte a raportului OENB catre Banca Nationala a Austriei).

Participa la analiza si calculculul lunar al indicatorilor LCR- Liquidity coverage ratio si NSFR Net Stable Funding Ratio pe care ii raporteaza EBG.

Participa la calculul si raportarea catre OLC : indicatorii de lichiditate imediata (ILI) si Analiza Perioadei de Supravietuire (SPA).

Participa la calculul trimestrial la nivel individual si semestrial la nivel consolidat a indicatorului MvoE Modificarea valorii economice a bancii ca urmare a modificarii ratelor de dobanda in vedere transmiterii la BNR.

Participa la intocmirea rapoartelor privind riscul de piata (MKR SA TDI, MKR SA EQU si MKR SA FX) din cadrul raportarii COREP catre BNR (cerinta de capital pentru riscul de piata).

Participa la definirea procedurilor, strategiilor si politicilor de risc ale directiei pentru riscul de piata si riscul de lichiditate.

Participa la avizeaza din punct de vedere al riscului de piata si lichiditate reglementarile interne elaborate de alte entitati functionale.

Participa la elab orarea zilnica a situatiilor specifice privind riscul de piata si lichiditate, respectiv : Market Risk Report , Situatia iesirilor nete de lichiditate pentru urmatoarele 5 zile lucratoare (5 DNCO) , Top 20 corporate clients si Daily MR Report Clients Dealing Derivative .

Participa la monitorizarea si raportarea incadrarii in limitele de autoritate privind tranzactiile de trezorerie in aplicatia MLS pe care o administreaza din punct de vedere business.

Avizeaza setarile Kondor+ referitoare la metodologia riscului de piata (curbe de randament, diferentierea TB / BB reflectata in structura de foldere etc.

Seteaza parametrii de calcul si structura portofoliilor in aplicatia KVaR+ din Viena in vederea calcularii VaR.Participa la calculul si monitorizarea lunara a eficientei contabilitatii de acoperire.

Participa la pregatirea fisierului sursa QRM, versiunea Risc, in vederea calculului trimestrial al valorii juste a activelor in QRM si raportarea acestora catre Directia Contabilitate.

Marcheaza zilnic la piata (folosind aplicatia Kondor+) instrumentele financiare derivate din portofoliul bancii tranzactionate cu entitati din cadrul Grupului Erste in vederea calcularii expunerii intragrup de care Biroul Raportari de Risc de Credit.

Calculeaza lunar expunerea bruta si neta a Bancii din operatiuni cu Instrumente Financiare Derivate (IRS, CCS, FXSwap).Monitorizeaza limitele privind contributia BCR la ROBID / ROBOR dpdv al statutului de formator de piata al bancii si din punctul de vedere al prevenirii cotatiilor in afara pietei.

Participarea, conform atributiilor si solicitarilor, in cadrul proiectelor derulate la nivel BCR, precum si Erste Bank Holding.

Participă la implementarea strategiei BCR si la întocmirea unor lucrări de sinteză solicitate de diferite agentii internationale de rating etc.

Participa la monitorizarea pozitiei valutare si de lichiditate primita de la subsidiarele BCR.Participa la avizarea reglementarilor interne privind riscul de piata si lichiditate elaborate de subsidiare, in conformitate cu standardele EBG si reglementarile emise in acest domeniu.

Cerinţe postCerintele postuluiStudii superioare economice, tehniceVechime minima in activitate / specialitate / domeniu : 3 ani, din care minim 2 ani in institutii financiar-

bancareCunostinte aprofundate despre banca, in general si referitoare la managementul riscurilor de piata si lichiditate, in specialCunostinte generale despre produsele si serviciile bancii / toate produsele si serviciile bancareCunostinte economice si financiareCunostinte IT (Word, Excel, Power point, Kondor+)Cunostinte de limba englezaCodul de Etica al BCRLimba engleza nivel avansatDetalii suplimentare

Aplică
Adaugați la favorite
Eliminați de la favorite
Aplică
Email-ul meu
Făcând clic pe "Continuă", acord nevoo consimțământ de a procesa datele mele și de a-mi trimite alerte prin e-mail, așa cum este detaliat în policyApplicația de confidențialitate a lui neuvoo. Pot să-mi retrag consimțământul sau să mă dezabonez în orice moment.
Continuă
Formular