Ofițer / Maistru militar
Ministerul Apărării Naționale
Romania, RO
36 zile în urmă
source : Târgul de Cariere

ALEGE CARIERA MILITARĂ!

De ce să alegem cariera militară?

Cariera este o succesiune de posturi şi poziţii, situate pe diferite niveluri ierarhice, pe care un individ le poate ocupa la un moment dat, în funcţie de nivelul de pregătire şi experienţa profesională dobândită.

Cariera militară presupune în plus demonstrarea de către indivizi a unui nivel înalt al potenţialului motivaţional-aptitudinal, care utilizat în mod corespunzător poate conduce la obţinerea unor satisfacţii profesionale care pot fi acumulate cu greu în alt domeniu.

Avantajele alegerii carierei militare constau în : educaţie gratuită în instituţiile militare de învăţământ acreditate conform celor mai înalte standarde naţionale şi internaţionale, siguranţa locului de muncă şi un venit peste media veniturilor de la nivel naţional, posibilităţi de afirmare şi dezvoltare a carierei după reguli bine stabilite, la care se adaugă măsurile de protecţie socială specifice.

Mai mult instituţia militară oferă tinerilor posibilitatea de a-şi defini personalitatea, de a lucra într-un mediu dinamic, organizat şi competitiv, oportunitatea de a călători şi de a cunoaşte oameni şi locuri noi.

Care este oferta educaţională pentru anul de învăţământ 2016-2017?

Principala sursă de provenienţă a resurselor umane din cadrul Ministerului Apărării Naţionale o constituie instituţiile militare de învăţământ.

Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul Biroului informare-recrutare din Centrul Militar Zonal Iaşi, participă la această ediţie a Târgului de cariere Iaşi, cu o ofertă educaţională de excepţie :

1. la colegiile naţionale militare :

 • Colegiul Național Militar Ştefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc : 120 locuri, din care 20 locuri pentru fete;
 • Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir Breaza : 120 locuri, din care 20 locuri pentru fete;
 • Colegiul Național Militar Mihai Viteazul Alba Iulia : 120 locuri, din care 20 locuri pentru fete.
 • Total 360 locuri

  Sunt acceptaţi candidaţi care fac dovada promovării evaluarea / testelor naţionale sau care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 05.04.2016.

  2. la academiile militare (formarea ofiţerilor licenţiaţi) / instituţii de învăţământ acreditate ARACIS cu calificativul "GRAD RIDICAT DE ÎNCREDERE" :

 • Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu : 215 locuri, din care 32 locuri pentru fete;
 • Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă Braşov : 98 locuri, din care 10 locuri pentru fete;
 • Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa : 35 locuri, din care 4 locuri pentru fete;
 • Academia Tehnică Militară - Bucureşti : 135 locuri, din care 19 locuri pentru fete;
 • Institutul Medico-Militar - Bucureşti şi Tg. Mureş : 56 locuri.
 • Total 539 locuri

  Sunt acceptaţi candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani / 24 de ani pentru aviaţie-

  naviganţi împliniţi în cursul anului 2016 iar termenul limită de depunere a dosarului este de 29.04.2016.

  3. la şcolile postliceale militare (pentru formarea maiştrilor militari) :

 • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I Piteşti : 197 locuri, din care 13 locuri pentru fete;
 • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Traian Vuia din loc. Boboc jud. Buzău : 150 locuri, din care 24 locuri pentru fete;
 • Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu Constanţa : 60 locuri, din care 4 locuri pentru fete.
 • Total 407 locuri

  Sunt acceptaţi candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2016, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 17.05.2016.

  Care sunt etapele care trebuie parcurse pentru accesul în sistemul de învăţământ militar?

  Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape :

 • prezentarea ofertei educaţionale şi a conţinutului dosarului de candidat la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi;
 • efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Militar Iaşi);
 • definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar;
 • susţinerea testelor motivaţional-aptitudinale, care sunt apreciate cu "Admis" sau "Respins" (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Câmpulung Moldovenesc;
 • participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.
 • Unde mă pot adresa pentru detalii referitoare la cariera militară?

  Pentru detalii, participanţii la Târgul de cariere se pot adresa personalului recrutor prezent la standul de promovare a profesiei militare din cadrul Târgului de cariere Iaşi.

  De asemenea, pentru candidaţii cu domiciliul în judeţul Iaşi activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat în strada Arh.

  G.M. Cantacuzino nr. 20, zilnic de luni până vineri între 08.00-16.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0332 / 414892, 0232 / 264491 int.

  112, 137 sau pe adresa de email : recrutare iasi mapn.ro.

  Aplică
  Adaugați la favorite
  Eliminați de la favorite
  Aplică
  Email-ul meu
  Făcând clic pe "Continuați", sunteți de acord că nevoo colectează și procesează datele personale pe care le-ați furnizat în acest formular pentru a crea un cont nevoo și pentru a vă abona la alertele noastre prin e-mail, în conformitate cu Politica de confidențialitate . Puteți să vă retrageți consimțământul în orice moment, urmând și pașii .
  Continuă
  Formular