ANUNŢ privind modul de soluționare al contestației la specialitatea informare și relații publice
Politia Romana
Bucureşti, Romania
3 zile în urmă

A N U N Ț

În referire la proba scrisă susținută în cadrul concursului organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru ocuparea unui număr de 6 (șase) posturi vacante de ofiţer de poliţie, existente la nivelul Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinți, Neamț și Timiș, cu personal recrutat din sursă internă, prin trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor de poliţie care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerințele pentru ocuparea posturilor scoase la concurs

Vă aducem la cunoştinţă hotărârea Comisiei de Soluționare a Contestațiilor :

Referitor la contestația depusă de candidatul cu ID COD NT-IRP-326270, Comisia de Soluționare a Contestațiilor respinge contestația ca fiind neîntemeiată, întrucât, în urma analizării întrebării contestate de candidat, a baremului de corectare, precum și a prevederilor legale care au stat la baza formulării întrebării în cauză, respectiv a celor trei variante de răspuns, comisia a constatat că :

Potrivit grilei de corectare elaborată de către comisia de concurs, varianta corectă indicată la întrebarea numărul 60 este prevăzută la litera c - Cetățeanul român nu poate fi extrădat sau expulzat din România .

Enunțul întrebării și varianta corectă de răspuns au fost elaborate potrivit art. 19 alin. (1) din Constituția României, respectiv Extrădarea și expulzarea : alin.

1) Cetățeanul român nu poate fi extrădat sau expulzat din România .

Răspunsul indicat de candidat la întrebarea numărul 60, respectiv varianta a - Cetățeanul român poate fi extrădat, dar nu poate fi expulzat din România , nu este corect, întrucât enunțul acestei întrebări face referire doar la regula generală, fără a fi indicată vreo excepție.

Totodată, din analiza celor 60 de întrebări cuprinse în varianta I a testului scris, Comisia de Soluționare a Contestațiilor a concluzionat că întrebările referitoare la excepții erau formulate clar, complet și fără echivoc.

Raportați această lucrare
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Aplică
Email-ul meu
Făcând clic pe "Continuă", acord nevoo consimțământ de a procesa datele mele și de a-mi trimite alerte prin e-mail, așa cum este detaliat în policyApplicația de confidențialitate a lui neuvoo. Pot să-mi retrag consimțământul sau să mă dezabonez în orice moment.
Continuă
Formular